Maak je eigen design meubel of moestuin van pallets

Maak je eigen design meubel of moestuin van pallets

Laatst bijgewerkt op: 30 - 07 - 2013 | 09:25

Waarom zou je een duur design meubel kopen als het ook simpel én verantwoord kan. Pallethout is vaak over en kost (bijna) niks. Met een beetje creativiteit, wat bruikbaars uit de schuur en misschien een likje verf, maak je er de mooiste dingen mee.

Door Suzanne Dijkstra, Cor-Peter Pasma en Renske Schriemer

 

Creatieve ideeën met pallets voor huis & tuin

Een rondje surfen op het internet levert binnen vijf minuten tien opties voor leuke bouwwerken met pallets op. Neem de hippe Amerikaanse lifestyleblog Apartement Therapy; hier hebben ze de mogelijkheden van dit stoere restmateriaal ook ontdekt. Op talloze manieren. De handige Harry bouwt een compleet speelhuisje voor kinderen, terwijl het wijnrek voor in de tuin goed te doen is door iets minder kluslustigen. Hiervoor is één pallet voldoende. Dat geldt ook voor de salontafel: een paar wielen eronder en de klus is klaar. De website linkt bij elk klusidee door naar werkbeschrijvingen en foto’s van creatievelingen die iets met pallets hebben gebouwd.

De site 1001 Pallets spant daarin de kroon. Hier zijn, zoals de naam al doet vermoeden, duizend-en-één voorbeelden van klusprojecten met pallets te vinden. Zelf nog een leuk idee met pallets? Ze kunnen op de website worden geplaatst.

Tot slot zijn er nog de creatieve tuintips van hoveniersbedrijf Jansen Hoveniers. Zij laten zien hoe je met een pallet eenvoudig een verticale tuin maakt.

www.apartmenttherapy.com | www.1001pallets.com | www.jansenhoveniers.com

Tuintip van Jansen Hoveniers: maak een verticale tuin met een pallet


Maak een moestuin op wielen van pallets

Een stoere salontafel van pallethout of een (lounge)bank voor in de tuin. Goed idee, maar waar vind je een pallet? Even speuren en het is zo gepiept. Type maar eens in op Marktplaats of vraag aan vrienden en kennissen of op hun werk pallets overblijven. Ook bij bouwmarkten hangt nog wel eens een briefje met ‘gratis af te halen pallets’. Edwin Heethuis uit Groningen verging het zo. Een klusprogramma op tv bracht hem op het idee van een rijdend moestuintje.

 „Toevallig had ik al het benodigde materiaal nog in de schuur. Behalve dat pallet.” Op zijn werk vond hij een exemplaar dat hij mocht meenemen. De enthousiaste amateurklusser maakte er met vier wielen, worteldoek, oude planken en een stuk trellis- scherm van staal een rijdend tuintje van. Dat deed hij vooral voor zijn kinderen van toen 4 en 6 jaar oud. „Ik vind het belangrijk dat ze weten hoe ons eten groeit, dat het niet uit de winkel komt, maar uit de tuin. Samen met hen heb ik er groente in verbouwd.” Dat het tuintje ook nog van hergebruikt materiaal is, maakt het hele idee nog duurzamer. Grappig detail: Heethuis is niet alleen fervent klusser en tuinier, maar ook videobewerker. Hij maakte van het project een filmpje en dat is goed gelukt. Zijn filmpje is op YouTube inmiddels 11.000 keer bekeken. „Ik hoop meer mensen enthousiast te maken voor een ecovriendelijke moestuin op wielen: doel bereikt!”

 

 

Veelzijdig doe-het-zelf pakket van Pop Up Pallet

Maak je eigen houten creatie met het Pop Up palletpaket

Wil je aan de slag met pallets, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wend je dan tot Pop Up Pallet. Loungebank, sta-tafel, driemeter-tafel, bureau, kast of day bed? Zeg het maar, het kan allemaal met een bouwpakket van zes pallets van het Amersfoortse bedrijf. De bouwtekeningen krijg je erbij. Er kan nog meer, want gebruikers worden uitgenodigd ontwerpen en ideeën online te delen.

„Wij kiezen bewust voor één maat pallet, die we ook heel houden en dus niet doormidden zagen. Juist dan kom je op creatieve oplossingen. Met een pakket van tien pallets kun je zo al vijftien verschillende ontwerpen bouwen”, zegt Anneke Savenije, die het bedrijf sinds bijna een jaar samen met interieurontwerper Egbert van Triest runt.

Het bedrijf ontstond letterlijk toen de twee een markt voor creatieve ondernemers hadden ingericht met pallets en met een enorme voorraad pallets bleven zitten. Een avond brainstormen en modellen maken met collega-interieurontwerper Rudolf van Lierop leverde het concept voor het bedrijf op. Pop Up Pallet wordt inmiddels steeds vaker gevraagd om bijvoorbeeld winkelruimtes in te richten. Savenije: „Maar daarnaast zijn we ook zeer geïnteresseerd in het sociale aspect en het delen van de ontwerpen. Zo kom je oplossingen tegen die je zelf nooit had kunnen bedenken.” En je kunt ook nog eens je eigen unieke design meubel maken voor een spotprijs!

www.popuppallets.nl

 

 

reacties (2)

Reacties

  • ja leuk je eigen dingen ontwerpen . goed plan ga het ook proberen
    Mevr. klas | 30 - 07 - 2013 | 09:25

Reageren

Uw reactie op dit artikel is welkom.

Alles voor jouw tuin!

Alles |voor jouw tuin!

Een prachtige tuin is een lust voor het oog en een heerlijke toevoeging op je woning. Wil je inspiratie opdoen voor het nog leuker maken van jouw tuin? Bekijk dan onze tips & inspiratie voor een mooiere tuin en natuurlijk de beste adresjes van groenspecialisten in jouw regio!

 
Ogenblik geduld. Laden...